MHM Jeugdfestival

Het ligt in de bedoeling om in 2021 voorafgaande aan de Taptoe MdM Haarlem het eerste MHM Jeugdfestival voor Nederlandse jeugdbands in de categorie 'Show, Mars en Percussion' te organiseren met als hoofdprijs:
'de Grote Prijs van Holland'. 

Op dit moment wordt onderzocht welke faciliteiten daarvoor nodig zijn en met welke partijen een samenwerking wordt aangegaan om een zo professioneel mogelijk evenement neer te zetten. NL-kampioenschappen kunnen alleen door de KNMO georganiseerd worden. Wij willen met een knipoog naar en in contact met deze organisatie, graag in hun schaduw treden met een festival twee klasses:
Liefhebbersklasse (beginners) én
Sterrenklasse (gevorderde) en voorlopig twee onderdelen: namelijk show en mars. Op termijn kan daar een derde (percussion) en vierde (marsparade) onderdeel aan toegevoegd worden bij voldoende animo.  
Heb je ideeën of wil je meer informatie, stuur een mail naar Jeugdfestival@mhem.nl.


Klik hier voor meer informatie.

MHM Jeugdproject

Onlangs zijn wij een inventarisatie gestart waarin onderzocht wordt in hoeverre scholen, muziekscholen, het muziekonder-wijs en de Gemeente Haarlem bereid zijn een samenwerking met ons aan te gaan in ons project waarbij wij het samen muziek maken voor de jeugd in de regio Haarlem in de leeftijdscategorie 7 tot 15 jaar willen gaan stimuleren en organiseren in drie fases. Primair is de groep van 7 tot 12 jaar. Voor de groep 12 t/m 15 denken wij vooral te willen werken met kinderen met autisme.

Projectfases periode 2020-2022
Het project bestaat uit drie fases.
1. Promoten en stimuleren van SamenSpelen met als voe-dingsbodem de muzieklessen op school 'Muziek in de klas'.
Deze vindt vooral plaats binnenschools.

2. SamenSpelen van muzikantjes van verschillende scholen.
Hier zou een wijkcentrum de plek kunnen zijn.

3. Met een aantal muzikantjes uit fase 2 worden een jeugdband (lopend) en een jeugdorkest (zittend) gevormd. Zij repeteren in een muziekschool of elders in Haarlem. Beide zullen minimaal 10 optredens per jaar gaan verzorgen. Voor de jeugdband worden optredens net over de grens niet uitgesloten op termijn.  

Interesse om hierin te participeren of wilt u het  projectplan  ontvangen, vul u gegevens in op het contactformulier of stuur een mailbericht naar jeugdproject@mhem.nl of
bel met Ed Veldman 06 55750914.


Klik hier voor meer informatie.