Inleiding
Het MHM Jeugdfestival dat half Juni van ieder jaar zal plaatsvinden, biedt Nederlandse jeugdbands de mogelijkheid om een professionele beoordeling te krijgen om op deze manier 'verbeterpunten' bloot te leggen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zich in de competitievorm te meten met andere jeugdbands in Nederland. En dat kan weer interessant zijn vlak voor de Nederlandse Kampioenschappen voor jeugdbands of het WMC in Kerkrade. Het ideale moment en de gelegenheid voor een generale repetitie voor deze kampioenschappen. Maar ook voor de jeugdbands die niet de strijd aan willen gaan met anderen, maar zich gewoon op een mooi podium willen presenteren en daarbij graag objectief beoordeeld willen worden, biedt ons jeugdfestival hele mooie kansen. We starten met drie klasses en twee onderdelen. Uiteindelijk kan het aantal onderdelen naar vier uitgebreid worden, mits daarvoor voldoende animo is. In het eerste jaar, 2022, kunnen alle jeugdbands op het onderdeel "Show" uitkomen. Alleen de STAR-klasse kan ook uitkomen op het onderdeel 'Mars'. Vanzelfsprekend kunnen de Kids buiten mededinging meedoen, al was het maar om eens het gevoel te krijgen van een leuk muziekevenement en het 'op toernee' gaan in Nederland, een keer buiten de eigen woonplaats. 


Locatie / Accomodatie 

Vanzelfsprekend wordt het festival georganiseerd op een
 goed bereikbare locatie (auto en OV) met een toereikende accomodatie, met voldoende parkeer- en kleedruimte voor alle deelnemende vereningen (per onder-deel), een geluidsinstallatie en een net/schoon uitgiftepunt voor drank-jes, broodjes en snacks. Voor de eerste twee jeugdfestivals, zal dit het het-zelfde voetbalcomplex zijn als waar wij afgelopen  september de grootste taptoe van Nederland organiseerden. De wedstrijdjury zal bestaan uit maximaal vier jury
leden, waarvan één als voorzitter is aangewezen. Zij zullen de deelnemende verenigingen beoordelen volgens de richtlijnen terug te vinden in de opgestelde reglementen. Het parkeren is gratis. Of er toegang wordt geheven, heeft het bestuur nog in beraad. Het zal in ieder geval altijd ten goede komen aan de kwaliteit van het evenement.


Wij vragen voor deelname in 2022 geen inschrijfgeld. 
Graag vóór 1 december aanmelden indien mogelijk o.a. in verband met het vastleggen van juryleden en de locatie (definitief). 

Programma / Deelnemersinfo
Meer informatie over het programma volgt wanneer wij meer inzicht hebben omtrent het aantal deelnemers en de onderde-len waarop zij gaan uitkomen. De planning is dat wij starten met de KIDS-klasse om 12.00 uur.
Voor meer deelnemersinfo en voor de links naar de wedstrijd-regelementen, klik op onderstaande button.

Onderdelen
Er zal gestart worden met de onderdelen "Mars" en "Show". Later zouden daar Marsparade, Mars (concert) en Percussion aan toege-voegd kunnen worden, wanneer daarvoor voldoende belangstelling voor is. Deelnemers bepalen vanzelfsprekend zelf op welk(e) onder-deel/onderdelen zij uitkomen.
RunnersUp- en Kids-klasse-deelnemers ontvangen een waarderings-cijfer en een adviesrapport met opbouwende kritieken opgesteld door een vakkundige jury. De deelnemers die uitkomen in de STAR-klasse ontvangen een beoordeling met waardering opgesteld door een vak-kundige jury en worden in de rangschikking opgenomen. Rapporten en beoordelingen kunnen na de prijsuitreiking met de jury besproken worden. Over uitslagen kan niet gecorrespondeerd worden. Tegen betaling van € 25 kunnen wij naast de beoordeling (STAR-klasse), er ook voor zorgen dat jullie een video van jullie optreden op DVD geleverd krijgen, om één en ander terug te kijken en waar nodig verbeteringen in show of exercitie aan te brengen. Deze opnames worden exclusief voor jullie gemaakt en worden nooit, zonder jullie toestemming, voor andere doeleinden (compilatie) gebruikt.  De RunnersUpklasse (show) wordt zo-wie-zo gestreamd i.v.m. het feit dat het publiek de winnaar moet bepalen en is dus door de deelnemers terug te kijken.
De verenigingen bepalen zelf in welke klasse zij willen uitkomen en mogen ons natuurlijk altijd om advies vragen. 

Prijzen
Alle deelnemers ontvangen een oorkonde. Voor de RunnersUp-klasse wordt, voor het onderdeel Show, een publieksprijs uitgereikt. Door middel van een poll zullen een 100-tal toeschouwers samen bepalen welke vereniging deze prijs wint. De eerste drie plaatsen in de STAR-klasse ontvangen een mooie beker of bokaal welke de 1, 2 en 3e plaats in de eindranking vertegenwoordigen. Voor de winnaar van de showwedstrijden in de STAR-klasse, ligt ook de titel 'De Grote Prijs van Holland' klaar en daar hoort een wisselbeker bij en een mooie geldprijs.


Heb je nog vragen, stel deze via het contactformulier.