MHM InConcert

Het 1e MHM InConcert stond gepland voor 14 juni 2020 en werd i.v.m. corona eerst uitgesteld naar 13 juni 2021 en later naar zaterdag 25 september 2021. Daar waar er voor 2020 nog 3 podia gepland waren, rond en in het winkelcentrum Vier Meren in het centrum van Hoofddorp, is dat met de onzekerheden van corona voor 2021 teruggebracht naar één groot podium waar vijf grote amateurorkesten een mooi op-treden zullen geven op het Burgemeester van Stamplein. 

Waren MHM In Concert (zittend) en de Taptoe Haarlemmer-meer (lopend) voor september 2021 nog op één dag gepland,
om streetparades te kunnen organiseren, waarbij de zitten-de optredens konden worden afgewisseld door aankomst van de lopende op het Burgemeester van Stamplein, vol-gend jaar is MHM InConcert op zondagmiddag 12 juni inge-
pland, omdat het winkelend publiek dan toegankelijker is.
Zij komen zaterdag echt voor het winkelen. Zondag is het meer een tijdsverdrijf en is de kans vele groter dat zij zich bij de fans/familie van de muzikanten voegen om mee te genieten van datgene dat door de orkesten wordt voortge-bracht.  

Bijwonen is GRATIS

MHM Jeugdfestival

Het 1e MHM Jeugdfestival stond ook gepland voor 2021, maar was door de pandemie absoluut niet mogelijk. De muzikanten zouden allemaal pas in september gevaccineert kunnen zijn. Daarnaast hebben de repetities lange tijd stil gelegen. Wil je een competitie met elkaar aangaan, dan zul je toch het allerbeste willen brengen. 
Wij hebben goede hoop dat het voor zaterdag 11 juni 2022 wel gaat lukken en zijn daarom gestart met het uitnodigen van potentiële deelnemers en het werven van juryleden. De benodigde acht aanmeldingen zijn binnen en ook worden op zeer korte termijn de overeenkomsten met juryleden ondertekend. Maar ook moeten de centjes bijeengebracht worden om dit voor Nederland unieke evenement te kunnen financieren. Fondsen, gemeente en het bedrijfsleven worden vanaf half december benadert voor financiële ondersteu-ning van ons jeugdinitiatief.
We spreken de hoop uit voldoende deelnemers te kunnen ontvangen. Doordat de pandemie ruim 1,5 jaar heeft geduurd waarin nauwelijks gerepeteerd werd, zijn flink wat jonge leden gestopt en is er nauwelijks nieuwe aanwas. En daar waar dit probleem zich niet heeft voorgedaan, hebben jeugdbands weer een flinke periode nodig om muziek en show opnieuw in te studeren.Planning 2e MH&M 2022


Sportcomplex DE IJvelden
1e MHM Jeugdfestival

Zaterdag 11 juni v.a. 12.00 uur

Jeugdbands vanuit het gehele land worden beoordeeld door een vakkundige jury, deels in een competitievorm en deels uitsluitend om te leren, hun positie te bepalen tegenover de collega-jeugdbands of alleen maar om een mooie ervaring op te doen. Er kan dit jaar uitgekomen worden op de onder-delen 'Show' en 'Mars'. Tussen de onderdelen zullen er gast-optredens plaatsvinden om het voor bezoekers nog leuker te maken. Een mooie Festival Finale zal deze bijzondere dag afsluiten met niet alleen een optreden van de winnaars van de twee showonderdelen, maar ook van een aantal regio-nale bands.  Tijdens het programma worden er ook verschil-lende workshops gegeven en is er ander vermaak voor de allerkleinsten, zoals sminken, een luchtkasteel, een clown en meer.

Voorlopige planning MHM Jeugdfestival:
12.30u: Kidsklasse, afgewisseld door marswedstrijden
             STARKLASSE, gevolgd door een gastoptreden

14.00u: Showpresentatie RunnersUp-klasse,

             gevolgd door gastoptreden

15.00u: Marswedstrijden en showwedstrijden STAR-klasse
             wisselen elkaar af.

17.30u: Prijsuitreiking RunersUp én STAR-klasse

             gevolgd door gastoptreden van dweilorkest
18.00u: Festival Finale

Natuur zal het programma afgestemd worden op de klasses en onderdelen waarvoor de verschillende jeugdbands zich
aanmelden. De tijden kunnen daarom tot het moment dat de aanmeldingstermijn sluit, wijzigen. Afhankelijk van het animo, zal de eindtijd verschoven worden. En natuurlijk proberen we met een leuke Festival Finale het programma
 

Centrum HOOFDDORP
1e MHM InConcert
Zondag 12 juni 2022 v.a. 12.30 uur

Bekeken wordt of wij net als gepland voor 2020, meerdere podia kunnen inrichten om meerdere zittende orkesten een podium te kunnen bieden. Wij hebben hen inmiddels al drie keer teleur moeten stellen a.g.v. de pandemie. Nu moet het maar eens gebeuren en gaan we het winkelend pubkliek en de fans van de diverse amateurorkesten een aantal mooie optredens aanbieden. Twee harmonien, een symphonie-orkest, brassbands, big bands en andersoortige orkesten, zullen het podium pakken om te laten zien en horen wat zij kunnen en toeschouwers wellicht kunnen interesseren hun particuliere en zakelijke festiviteiten op te komen luisteren in de toekomst of te interesseren om ben hen te komen spelen.

 


Harmonieplein NIEUW VENNEP


Onlangs heeft het bestuur besloten het MHeM uit te breiden naar Nieuw Vennep. Zo kunnen we nog meer orkesten een podium bieden en kunnen wij met de promotieoptredens nog meer inwoners van de Haarlemmermeer bereiken. MHM InConcert Nieuw Vennep zal plaatsvinden in en rond het muziekpireel op het Harmonieplein in een samenwerking.- Vervolg Jeugdfestival -
af te sluiten. Deze FF is niet te vergelijken met de Taptoe Haarlemmermeer zoals wij deze afgelopen september presen-teerden. De FF zal verzorgd worden door de 1e prijswinnaars van de Showpresentatie en Showwedstrijd aangevuld met enkele regionale marchingbands.