MHM Jeugdfestival


In 2022 zal het eerste MHM Jeugdfestival plaatsvinden.  Aanvankelijk zouden we in juni 2021 starten, maar door de Corona-perikelen, bleek dat niet mogelijk. Omdat we ergens willen beginnen wordt er gestart met de twee belangrijkste onderdelen, namelijk: Mars (lopend) en Show. In de jaren die volgen kunnen daaraan de onderdelen Mars-parade, Percussion en Mars (concert) toegevoegd worden. 

En voorlopig ook twee klasses, de RunnersUp-klasse en de STAR-klasse, voor de meer gevorderden. Bij de Run-nersUp gaat het vooral om het beter worden en ervaring opdoen. Bij de STAR-klasse is er echt sprake van een com-petitie en nemen de deel-nemers het echt tegen elkaar op. Een vierkoppige vakjury zal aantreden om alle optredens te beoordelen op een drie- of viertal aandachtsgebieden. 
Omdat het voor iedereen nieuw is én alle verenigingen met 2020 en 2021 een financieel slecht jaar gekend hebben, is deelname in 2022 volledig kosteloos voor deelnemende verenigingen.

Klik hier voor uitgebreidere informatie.

Lees, voordat jullie je aanmelden, even het betreffende reglement door. Vanzelfsprekend zijn zij ook te downloaden.

Klik hier voor het reglement MARSWEDSTRIJD STAR
hier voor het reglement SHOWWEDSTRIJD STAR
hier voor het reglement MARSWEDSTRIJD RunnersUp
hier voor het reglement SHOWWEDSTRIJD RunnersUp
en hier voor een aanmeldingsformulier.

De deelnemers in de RunnersUp-klasse ontvangen een adviesrap-port m.b.t. hun optreden. De deelnemers in de STAR-klasse

krijgen een beoordeling + waardering uitgedrukt in een cijfer dat uiteindelijk de plaats in de rangschikking bepaald.
De RunnersUp-klasse kent een publieksprijs bij het onderdeel Show. In de STAR-klasse worden voor zowel het onderdeel Mars als Show drie prijzen uitgereikt, bij een minimum aantal van vijf deel-nemers. De hoofdprijs voor de nummer 1 op het onderdeel Show in de Starklasse is de "Grote Prijs van Holland", een wisselbokaal waarvoor ieder jaar opnieuw kan worden gestreden.

Heb je nog vragen, schroom niet om ons te mailen op
Jeugdfestival@mhem.nl.  Wij zullen dan, a.s.a.p. jouw vragen beantwoorden. Of bel met Ed (Vz. MHM), 06-55750914 of Yvonne, commissie voorz. MHM Jeugdfestival 06-51784027