Foto's: Richard van Steijn, Sander van den Berg en Ed Veldman

Voorprogramma
18.00 - 19.30 uur.

Harmonie Excelsior uit Hoofddorp speelde voor de hoofdtribune op het taptoeterrein.


Ed Veldman, voorzitter van de Stichting MHM en coördinator van de taptoe, stelde de TM's van de seniorenbands enige vragen over hoe de verenigingen de coronatijd waren door-gekomen, hoe het was weer te kunnen optreden, wat de be-zoekers van deze taptoe voor optreden konden verwachten na de korte repetitieperiode en natuurlijk naar taptoetips. 


Drumfanfare TTH uit Hazerswoude had op de middag een aubade gebracht bij verzorgingshuis De Horizon in Hoofd-dorp en sloot het voorprogramma af met hun optreden.


Kijk hier het voorprogramma terug.


Jong K&G Leiden mocht het spits afbijten. Dat deden zij met verve. De nationaal kampioen onder de jeugdbands zette een heerlijk optreden neer en deed niet onder voor de verschillende seniorenbands.


Jong Jubal Drum & BugleCorps Dordrecht bracht een wervelende piratenshow. Bekijk hun show hier.


Bij de datumkeuze voor de taptoe hebben wij vooral geke-ken naar de agenda van Show- en Marchingband K&G uit Leiden. Zij stonden boven aan ons lijstje al in december 2019 toen wij met de organisatie van deze taptoe begonnen. De meervoudig wereldkampioen maakte zijn roem, dubbel en dwars waar. Hun show bekijken, kan hier.


En dan is het tijd voor onze Mystery Guestband. Wekenlang giste de fans naar de naam en rond 21.40 uur mocht dit kado aan de bezoekers van Taptoe Haarlemmermeer 2021 door hen worden uitgepakt. 

Het enthousiastme denderde van de tribunes toen deze publiekslieveling uit de decorwand te voorschijn kwam.
Blij dat ook Showfanfare Advendo uit Sneek er op deze bijzondere avond bij was. Bekijk hier hun optreden.


De Finale


De finale werd gestart door Jong Jubal en Jubal met een vrolijk gezamenlijk nummer: 'Valero'. 
Daarna speelde Flora Band samen met twee pipers van Saint Andrews Pipe Band uit Rotterdam het geweldige nummer:
'Highland Cathedral'.
Aansluitend het koraal: 'Abide me', het taptoesignaal ver-zorgd door Wouter Huft van de plaatselijk lHarmonie Ex-
celsior en het 'Wilhelmus' door de gezamenlijke korpsen.

Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht vermaakte de eerste gasten die voor het hek stonden te wachten voor ze naar binnen mochten. Bekijk hier hun video.


Damiate Band Haarlem kon erbij zijn omdat de Taptoe MdM Haarlem uitgesteld was naar volgend jaar.


De loco-Burgemeester van de Gemeente Haarlemmermeer, Marja Ruigrok, deed een openingswoordje, waarna de ope-ningstune door TTH volgde.


Hoofdprogramma


Kamper Trompetterkorps Kampen, verzorgde s'middags een heerlijke aubade bij een verzorgingshuis in Hoofddorp. Op de taptoe speelden zij, als tweede in het programma, de sterren van de hemel. Bekijk hier hun opreden.


Ook een mooie show van Show- en Marchingband Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk. Zij zetten een volledig eigen stijl neer met vaak stevig in het laag met marsen en in dit geval ook een mooie versie van het nummer "Hallelujah".  Bekijk hun show hier


En natuurlijk hoort Pasveerkorps uit Leeuwarden er op een toptaptoe als deze ook bij. Zij vervingen Edelweiss uit Heer-len die twee weken voor de taptoe afzegde. Nu dat bleek helemaal niet erg. Wat draagt Pasveer toch een bijzondere stijl uit. Bekijk de show van deze viervoudige wereldkam-pioen, hier.


Het was moeilijk stil te blijven zitten bij de BlueBeard-show 'The key of Trust" van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dor-drecht. Er gebeurde zo ontzettend veel. Kijk zelf maar,
klik hier.


En natuurlijk was ook Show-, Marching- en Concertband 
Flora Band uit Rijnsburg, van de partij. Deze wereldkam-pioen mocht zeker niet ontbreken. We hebben kunnen ge-nieten van muziek uit de nieuwe show 'Queen remastered', die overigens nog niet klaar was. Even genieten van hun optreden? Dan kan hier.   


En dan volgt het afscheidnemen, dat in dit geval bijna een half uur duurde, maar waarvan het publiek volop genoot en in 9 van de 10 gevallen pas vertrok na het afscheid nemen van de laatste band, in dit geval Advendo.  
Tijdens de avond al heel veel complimenten over het pro-gramma gehad. En ook over de organisatie waren velen, waaronder de diverse bandleiders, heel goed te spreken. Ja hoor, het was echt een 'knalfeest' deze taptoe.Je kunt hier opnieuw genieten van de 'grand finale' van Taptoe Haarlemmermeer 2021.

Met dank aan het MHM-bestuur en het MHM-team dat voor deze gelegenheid bij elkaar gebracht was. Maar ook aan alle deelnemers, de gastclub S.V. Hoofddorp, Gemeente Haarlemmermeer, sponsoren, fondsen, partners, leveranciers en natuur-lijk de bezoekers welke in grote getalen naar Hoofddorp waren gekomen om dit feest mee te beleven en te komen genieten van datgene dat de ruim 500 muzikanten hen kwamen brengen, na een repetitieloze periode van ruim ander-half-jaar. 
De livestream, welke als geheel op YouTube geplaatst en terug te vinden is, werd inmiddels bijna 10.000x bekeken.


De decor-en promowand waardoor de deelnemers het speelveld op moesten komen en ook
weer zouden verlaten. Door een constructiefoutje is dat niet helemaal gelukt.
MHeM 2021 in de gedrukte pers en online(-krant)


https://korpsmuziek.nl/taptoe-haarlemmermeer/
door Sander van der Berg  

https://www.youtube.com/watch?v=vXe9EDZvc3Q 
van Jan Aukes (Hoofddorpse Courant)
Lees hier meer over het
programma MHeM 2021.


Lees meer over het
programma MHeM 2020.