Muziek emotioneert, verbindt en kan zelfs helpen genezen.
Muziek maken werkt levensverlengend. Dit is wetenschappelijk aangetoond.

Muziek werkt verslavend maar kan nooit tot een overdosis leiden. En daarom is het zo jammer dat de amateurmuziek zo weinig aandacht krijgt en de animo muziek te maken de laatste decenia zo is teruggelopen. Toen de Mars der Muzikanten bv. in 1957 startte waren er in Haarlem en omgeving zo'n 16 muziekvereni-gingen en kon het programma, toen nog op de Haarlemse Dreef van 12 tot 20 uur, eenvoudig gevuld worden. Nu kent Haarlem nog slechts twee muziekverenigingen met lopende orkesten. En dat terwijl je als muzikant een geweldige tijd kunt beleven bij zo'n vereniging. Zelf heb ik niet alleen de vele taptoe's in Nederland meegemaakt, maar reisde ik mee naar België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en zelfs 2x naar Amerika. Het waren geweldige jaren. En die gun je iedereen ongeacht de leeftijd of het talent dat iemand bezit.
Maar er is natuurlijk veel meer dan de Drumfanfare, Show- en Marchingbands, Drum&Bugelcorpsen en Drum&Pipe-bands. En daarom heb ik het bestuur voorgesteld ook die andere tientallen vormen van muziekstromingen een podium te moeten geven, want samen spelen is zoveel leuker en je

krijgt er gewoon een familie bij. En om de emotie de vrije hand te laten en het commercieel belang zoveel mogelijk te verbannen, ontstaat er iets moois, iets puurs, waarbij op allerlei manieren verbindingen kunnen ontstaan. Verbindingen tussen individuen onderling en gezelschappen, tussen leden (individuën) onderling, tussen gezelschappen onderling of gezelschappen en verenigingen en tenslotte ook de muziekgezelschappen en het bedrijfsleven. In de muziek is ALLES mogelijk. Van het leggen van verbindingen heb ik jaren geleden al mijn dagelijkse activiteit gemaakt. Het MHM is het meest recente project en wordt misschien wel de allerleukste.

Ed Veldman,
voorzitter van de stichting MHM en
initiatiefnemer van het MH&M.Stichting Muziekliefhebbers Hollands Midden (MHM)

Kees Verkerkstraat 38, 2134 CJ Hoofddorp
Telefoon: 023 5451538 (PLM)
Kamer van Koophandel nummer 72290722 (Stichting)
Banknummer: NL59ABNA0826475485
Klik hier voor het bekijken of downloaden van de statuten.
Culturele ANBI-status m.i.v 30 december 2019.

Facebookgroep voor muziekliefhebber evenement MHéM: klik
Facebookpagina Stichting MHM: klik
Facebookpagina Jeugdfestival: klik

Website partners: klik 
Netwerkevenement: klikSAMENSTELLING
Stichtingsbestuur en COMMISSIES

Het Bestuur bestaat uit:
- Voorzitter: Ed Veldman
+ relatiebeheer + partner-en sponsorzaken + eventmanager MH&M
- secretaris:   Gert Luijer 
+ coördinator MHM InConcert Hoofddorp (MIC)

- Penningmeester:  Quido van Opzeeland 
+ financieel eindverantwoordelijk/= BTW-aangiftes

                                  
Commissie MHM Jeugdfestival
- Yvonne Kreule-Borstel - commissievoorzitster / wedstrijdsecretariaat
- Ed Veldman  - speaker / wedstrijdleider / deelnemerscontacten
- Britt van Reijen  - marketing social media / bandbegel.+ sleutelbeheer
- André Kastelein - bezoekerszaken / public relations
- Aranka Rozevink


Commissie Festival Finale / Taptoe Haarlemmermeer 
- Ed Veldman - commissievoorzitter / Coördinator / deelnemerscontacten

Commissie MHM InConcert
MIC Hoofddorp
- Gert Luijer - commissievoorzitter / speaker 
- André Kastelein
Ed Veldman - deelnemerscontacten / zakelijke contacten / marktleider

MIC Nieuw Vennep
Ed Veldman - commissievoorzitter / speaker / deelnemerscontacten

Jury MHM Jeugdfestival 2023
- Jelle Roeper,
- Simon Kleinjan
- Maikel Meulema. 

- Berend Jan de Vries
- Marcus Wiebenga

- Raymond Starmans
- René Leckie


bestuursleden stellen zich voor

Ed Veldman (voorzitter)
Ik ben vader en opa en getrouwd met Jolanda. Na korte
carriére in loondienst in de financiële branche, besloot ik in 1993 zelfstandig ondernemer te worden in die zelfde branche. Ook de uit de hand gelopen hobby van DJ (1976- 2012) werd aan de bedrijfsactiviteiten toegevoegd, naast het verbinden van ondernemers (voorzitter Broodfonds + Penningmeester ZP-NET ondernemersvereniging) en organiseren van evenementen. In 2018 heb ik zowel de Stiching Muziekliefhebbers Hollands Midden (MHM) als de Stichting Mars der Muzikanten (Taptoe MDM Haarlem) opgericht, waarvan ik ook 3 jaar voorzitter was. 
Muzikaal: Op mijn 11e begonnen bij Drumband Bato (BatoBand) (Haarlem) op trompet. Daarna trompet en maitre bij Drumband Oosterkwartier (Haarlem), trompet en maitre bij Altesa (De Zilk) en tenslotte trompetist bij Damiate Band Haarlem.

(secretaris)
Hallo mijn naam is Gert Luijer en ben woon-achtig in Vinkeveen. Ik draag de muziek in al zijn vormen en maten een zeer warm hart toe. Ikzelf ben een amateur mondharmonica speler die graag een beetje mee blaast met bluesmuziek.

Ik zit in het bestuur van de stichting MHM, als secretaris, en daarnaast zet ik mij in voor de organisatie van MHM InConcert wat op zondag 12 juni 2022 in Hoofddorp zal gaan plaatsvinden.

Wij hopen die middag veel, met name jonge, muzikanten te mogen ont-moeten. Wij denken met MHM InConcert een podium mogelijkheid te hebben geschapen voor muzikanten die nog aan het begin van een muzikale carrière staan. Voor deze groep muzikanten zijn er niet of nauwelijks mogelijkheden om zich te laten horen aan een groter publiek.